AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax zijn de winnaar van de eerste periode en de nieuwe koploper na een ruime overwinning op concurrent PSV. Op De Toekomst won de ploeg van trainer/coach Danny Schenkel maar liefst met 5-1.


Feitelijk was het duel al na een half uur beslist want de gasten uit Eindhoven werden compleet onder de voet gelopen door een ontketend Ajax. Al in de tweede minuut wist Marjolijn van den Bighelaar de eerste treffer achter keepster Sari van Veenendala te schieten na goed terug koppen van Stefanie van der Gragt. Na een klein half uur zat de thuisploeg helemaal op rozen toen eerst Nadine Noordam wist te scoren, wederom na een corner, en vervolgens Chasity Grant het eindpunt was van een prima aanval: 3-0. PSV sputterde aan het eind nog even tegen maar keepster roos van Eijk, Sherida Spitse op de lijn en de lat brachten redding.

Het verzet van PSV was definitief gebroken toen Anika Rodriguez haar tweede gele kaart ontving. Romée Leuchter strooide nog wat extra zout in de Eindhovense wonden door tegen haar oude club tweemaal te scoren. Dat Mandy van den Berg tussendoor de eer nog wist te redden was slechts een doekje voor het bloeden voor PSV.