ROTTERDAM - De Ajax-vrouwen hebben voor de derde maal op rij de KNVB-beker gewonnen. In het stadion van Excelsior won de ploeg van de afscheid nemende trainer/coach Benno Nihom met 2-1 van PEC Zwolle. De winnende treffer viel in de derde minuut van de blessuretijd.

Ajax mocht met de bekerzege de handjes dichtknijpen want eigenlijk was PEC Zwolle in Rotterdam de bovenliggende partij. Al in de zesde minuut was er de openingstreffer voor PEC. Leonie Vliek gaf goed voor, waar Maxime Bennink kon scoren. Vijf minuten later het Linda Bakker die keepster Olthof van verraste en de gelijkmaker kon scoren. PEC bleef sterk, maar Ajax kreeg de beste kans met een schot van Vanity Lewerissa op de lat.

In de slotfase van de tweede helft hadden beide ploegen nog grote kansen op de overwinning, maar er was een hoofdrol weggelegd voor de beide keepster. In de blessuretijd, met nog dertig seconden op de klok, kreeg Ajax nog een hoekschop. In de kluts was het uiteindelijk Vanity Lewerissa die voor de winnende treffer zorgde." Dit was zeker niet mijn mooiste doelpunt, maar zeker een van de belangrijkste", zei de aanvalster na afloop voor de camera van FOX Sports.

Ajax - PEC Zwolle 2-1 (1-1)
6. Bennink 0-1
11. L.Bakker 1-1
90+3. Lewerissa 2-1