EINDHOVEN - De Ajax Vrouwen hebben dinsdagavond hard uitgehaald in het uitduel bij PSV. Ondanks een 2-1 achterstand bij rust speelde de ploeg van trainer/coach Benno Nihom een flitsende tweede helft waarin men maar liefst vijf maal het net wist te vinden. Door de zege handhaaft Ajax zich aan de kop van de Eredivisie met een voorsprong van twee punten op FC Twente.

Al in het eerste kwartier lag de wedstrijd volledig open toen eerst Kristina Erman de score wist te openen voor de thuisploeg gevolgd door de gelijkmaker van Stefanie van der Gragt die raak kopte uit een vrije trap van Kelly Zeeman. Nog geen twee minuten later had de Eindhovense ploeg echter opnieuw een voorsprong gepakt via Vanity Lewerissa. Opmerkelijk genoeg werd er na deze flitsende openingsfase in de eerste helft niet meer gescoord.

Na de pauze gebeurde dit echter wel door Ajax want nadat Desiree van Lunteren eerst nog op de paal had geschoten zorgden de Amsterdammers voor vuurwerk in het laatste half uur. Uit een mooie vrije trap zorgde Merel van Dongen voor de gelijkmaker waarna Inessa Kaagman met twee treffers binnen vijf minuten de wedstrijd definitief liet kantelen. De sterk spelende Van Lunteren wist de score nog verder op te voeren en uit haar assist was het slotakkoord voor Linda Bakker die de eindstand op 2-6 bepaalde.

Komende zondag 29 april speelt Ajax Vrouwen in de halve finale van de KNVB-beker een uitwedstrijd bij SC Heerenveen.