AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben zichzelf zaterdag een hele goede dienst bewezen door de topper tegen FC Twente met 1-0 te winnen. Door de winst is de Amsterdamse formatie met nog één wedstrijd te gaan koploper in de Eredivisie Vrouwen.

Op De Toekomst begon de ploeg van coach Suzanne Bakker sterk aan het duel en beloonde zichzelf door binnen het kwartier te scoren. Tiny Hoekstra kon bij de tweede paal een rebound, na een schot van Chasity Grant, achter keepster Daphne van Domselaar tikken. Het was voor regerend landskampioen FC Twente pas de vijfde tegentreffer dit seizoen. De vele toeschouwers zagen dat FC Twente, dat bij winst kampioen zou zijn, vervolgens in de eerste helft wel de betere ploeg was en de grootste kansen kreeg, maar niet tot scoren kwam.

In de tweede helft was het opnieuw alle hens aan dek voor Ajax een aantal keren goed weg kwam. Zo schoot aanvoerster Renate Jansen op de lat en werd een kopbal van spits Fenna Kalma door de uitblinkende Ajax-keepster Lize Kop gekeerd. In de slotfase ging FC Twente alles of niet spelen. Hierdoor kwamen er juist ruimtes voor Ajax. Tien minuten voor tijd kreeg Romée Leuchter namens de thuisploeg een enorme kans, maar de Ajax-spits kon Van Domselaar niet passeren. Desondanks bleef het na een zenuwslopende slotfase bij 1-0 voor Ajax.

Door de zege wippen de Amsterdammers in de stand over FC Twente heen. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Ajax een voorsprong van één punt. In de laatste speelronde op zondag 7 mei gaat Ajax op bezoek bij PEC Zwolle. FC Twente krijgt dan Feyenoord op bezoek.