ROTTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben weer iets aan het zelfvertrouwen gewerkt nadat er uit de laatste drie duels slechts één punt werd behaald. Op bezoek bij hekkensluiter Excelsior wist de ploeg van trainer Danny Schenkel met 1-4 te zegevieren. Alle doelpunten vielen na rust.

Na een matige eerste helft waarin Ajax wel de betere was tegen het stug verdedigende Excelsior was Stefanie van der Gragt het dichtst bij de openingstreffer, doch haar inzet trof de lat.

De ban werd uiteindelijk gebroken door een strafschop na een overtreding op Marjolijn van den Bighelaar. De aanvoerster ging zelf achter de bal staan en klaarde dit koelbloedig. Halverwege de tweede helft werd die score verdubbeld door Chasity Grant die een voorzet van Soraya Verhoeve op waarde wist te schatten. Terwijl Excelsior nauwelijks in de buurt van het Ajax-doel was geweest vond men even later via een counter toch de aansluiting en schoot Julia Ibes de 1-2 achter keepster Lize Kop. Het slotakkoord was echter voor Eshly Bakker die zes minuten voor tijd de bal ineens op fraaie wijze haar schoen nam en voor de mooiste goal van de middag zorgde. In de slotminuut wist dezelfde Bakker de eindstand ook nog op 1-4 te bepalen.