AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax hebben vrijdagavond hun eerste thuiszege van het seizoen behaald door SC Heerenveen met 2-1 te kloppen. Alle doelpunten vielen na rust.

Ondanks dat er in de eerste helft niet werd gescoord viel er genoeg te beleven in de open wedstrijd. Zo begonnen de gasten sterk met kansen voor Chimera Ripa, gestopt door keepster Pothof en een kopbal op de lat van Roos van der Veen. Daarna nam Ajax meer initiatief, maar Nadine Noordam kreeg de bal niet langs keepster Claire Dinkla en de teruggekeerde Marjolijn van den Bighelaar raakte de binnenkant van de paal.

De ploeg van trainer Danny Schenkel opende vlak na rust wel de score. Chasity Grant tekende in 50e minuut, op aangeven van Noordam voor de 1-0. Ondanks een overwicht kwamen de gasten uit Friesland een klein kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Roos van der Veen schoot knap raak van grote afstand.

Ajax Vrouwen leek voor de derde keer tegen puntenverlies aan te lopen, vooral nadat Sherida Spiste de lat teisterde. De net ingevallen Eshly Bakker wist in de slotminuut het duel echter alsnog te beslissen en dat zorgde voor dolle vreugde op De Toekomst: 2-1.