AMSTERDAM - Bij de hervatting van de Eredivisie Vrouwen heeft Ajax op het nippertje gewonnen van ADO Den Haag. Ondanks een numerieke minderheid wist Tiny Hoekstra vlak voor tijd de winnende goal te maken: 3-2.

Ajax begon voortvarend aan het duel op De Toekomst toen Chasity Grant al na twee minuten profiteerde van goed voorbereidend werk van Ashleigh Weerden en de openingstreffer maakte. Liz Rijsbergen tekende in de 38e minuut voor de gelijkmaker, maar de dit seizoen toch al in vorm zijnde Tiny Hoekstra zorgde ervoor dat Ajax toch met een voorsprong rusten.

Halverwege de tweede helft kwam Ajax toch in de problemen toen de koud ingevallen Roos van der Veen na drie minuten al een directe rode kaart ontving. ADO Den Haag rook bloed en kwam in de 80e minuut via Danielle Noordermeer op gelijke hoogte. Nog geen vijf minuten later wisten de tien van Ajax echter toch de zege te pakken toen opnieuw Hoekstra lert reageerde op een diepe bal van Sherida Spitse.

Door de zege staat Ajax nu in punten gelijk met koploper FC twente, dat wel een wedstrijd minder speelde. ADO Den Haag staat vooralsnog op een zesde plaats.