AMSTERDAM - Ajax heeft zonder al teveel problemen de koppositie behouden na een 2-0 zege op het laag geklasseerde VV Alkmaar. Topscorer Romée Leuchter maakte na de rust beide doelpunten.

Het was een moeizame wedstrijd vrijdagavond op De Toekomst. Ajax had zoals verwacht het meest balbezit, maar VV Alkmaar hield de rijen gesloten. Aangezien het baltempo van de Amsterdammers te traag was wist men dan ook geen bres te slaan in de hechte defensie.

De ploeg van trainer Mark de Vries hield uiteindelijk een ruim uur stand, maar toen moest keepster Femke Liefting toch capituleren. In de 62e minuut kopte Romée Leuchter, topscorer bij Ajax, een corner tegen de touwen. Toen leuchter zeven minuten later ook haar zeventiende treffer van het seizoen maakte was het verzet van de Alkmaarders gebroken: 2-0.

Volgende week vrijdag kan VV Alkmaar de zevende plaats weer heroveren als men in eigen huis SC Heerenveen ontvangt. Ajax gaat twee dagen later op bezoek bij ADO Den Haag dat vrijdagavond PSV wist te verrassen (0-1).