DEN HAAG - De vrouwen van Ajax hebben ternauwernood een punt overgehouden aan het uitduel bij ADO Den Haag. In de Hofstad zorgde Linda Bakker in blessuretijd voor de 2-2 nadat de Amsterdammers na een ruim half uur nog tegen een 2-0 achterstand aan keken.

Na de doordeweekse overwinning op Sparta Praag had Ajax moeite om in het ritme te komen en hier profiteerde de thuisploeg optimaal van. Victoria Pelova opende al in de vierde minuut de score met een afstandsschot en schoot een half uur later nogmaals raak. Tussendoor verdiende Ajax wellicht een strafschop toen Ellen Jansen naar de grond werd gewerkt, maar deze werd niet gehonoreerd. Gelukkig wist Van den Bighelaar kort na de tweede Haagse treffer de aansluiting te vinden.

Ajax hoopte op een ommekeer in de tweede helft, maar bleef stroef draaien zelfs nadat coach Nihom drie wissels had ingebracht. Tot in blessuretijd Bakker alsnog de Haagse goalie wist te passeren en daarmee een punt reddend voor de Ajacieden.

ADO DEN HAAG - AJAX 2-2 (2-1)