AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax staan op 11 mei in de KNVB-bekerfinale tegenover PEC Zwolle. Dit werd vrijdagavond bewerkstelligd na een zinderende halve finale tegen FC Twente waarin de ploeg van trainer/coach Benno Nihom een 0-2 achterstand ongedaan wist te maken.

De eerste helft was vooral een tactisch steekspel waarin niet werd gescoord. Vlak voor rust was Vanity Lewerissa dichtbij een treffer, maar keepster Daphne van Domselaar wist bekwaam te redden.De wedstrijd brak na rust open door toedoen van de gasten en dan met name door de jonge Joelle Smits die keepster Lize Kop eerst passeerde met een bekeken schuiver en een kleine twintig minuten later ook de 0-2 wist binnen te werken.

De "klassieker" in het vrouwenvoetbal bleek echter nog niet beslist want met nog zo'n tien minuten op de klok volgde een zinderende slotfase waarin Ellen Jansen op aangeven van Schenkel de aansluiting vond.

Drie minuten voor tijd wist Linda Bakker na een handig overstapje van Jansen de 2-2 te maken en moest de verlenging beslissing brengen. Die beslissing volgde in de tweede helft van de verlenging toen opnieuw Bakker de Ajacieden met een mooie pegel naar de finale schoot.