AMSTERDAM - Suzanne Bakker vertrekt na dit seizoen bij Ajax. Ajax heeft besloten haar contract, dat deze zomer afloopt, niet te verlengen.


Bakker (Hensbroek, 1986) is sinds de zomer van 2022 hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. In haar eerste seizoen legde ze met het team beslag op het landskampioenschap. Dit seizoen zijn de Ajax Vrouwen bezig aan een sterke campagne in de UEFA Women’s Champions League, waar het team op een verrassende eerste plaats in de poule staat. In de competitie staat het team tweede achter koploper FC Twente.

Vijfde seizoen bij Ajax

Bakker begon haar tijd bij Ajax in 2018 als hoofdtrainer van het toen nieuw opgerichte Ajax Vrouwen Talententeam. Daarvoor was ze assistent-trainer bij het toenmalige Excelsior Barendrecht en hoofdtrainer bij het in de Topklasse uitkomende Wartburgia Vrouwen 1.

Daphne Koster: "We zijn Suzanne ontzettend dankbaar voor haar jarenlange inzet bij Ajax. Haar overgang van het Talententeam naar Ajax Vrouwen in 2022 was echt een beloning voor haar groei als trainer en ook in de afgelopen anderhalf jaar heeft ze haar waarde voor de Ajax Vrouwen laten zien. Ik hoop dat het harde werk van haar en het team nog wordt beloond met verder vervolg in Europa en prijzen in eigen land.”

Bakker: "Ik had het eerlijk gezegd niet zien aankomen en het zelf uiteraard graag anders gezien. Echter kan ik, tot nu toe, zeker terugkijken op een fantastische periode als hoofdtrainer waarin ik zeer trots ben op de behaalde resultaten. Uiteraard blijf ik samen met het team er alles aan doen om dit seizoen succesvol af te sluiten."

Momenteel belegt het team een trainingskamp in Portugal. Op zaterdag 20 januari staat de seizoenshervatting tegen Excelsior Vrouwen op het programma, voordat de Ajax Vrouwen later deze maand de laatste twee wedstrijden in de groepsfase, tegen Paris Saint Germain en AS Roma, afwerken.