ENSCHEDE - De vrouwen van Ajax hebben op overtuigende wijze de halve finale van de KNVB-beker weten te bereiken. Op bezoek bij FC Twente, regerend landskampioen en in de competitie de grootste concurrent van de Amsterdammers, wist het team van trainer Danny Schenkel met maar liefst 1-5 te zegevieren.

Het kwartfinaleduel was in de openingsfase direct boeiend. Na zes minuten kwam de thuisploeg via Kayleigh van Dooren op voorsprong, maar binnen tien minuten was het gelijk. Een schot van Chasity Grant werd gekeerd door keepster Daphne van Domselaar, maar Kika van Es raakte daarna de bal ongelukkig waardoor deze in het eigen doel verdween. Nadien ging het over en weer, al was de beste kans voor de thuisploeg. Keepster Regina van Eijk werd echter gered door de lat. Vijf minuten voor rust kwam Ajax vervolgens op voorsprong toen Grant langs Van Domselaar ging en de bal in het lege doel kon schuiven.

In de tweede helft besliste Ajax het duel binnen een kwartier. Jonna van de Velde scoorde op aangeven van Grant en ook de topscorer van Ajax, Romée Leuchter, wist het net te vinden op aangeven van Eshly Bakker. FC Twente probeerde het nog met de moed der wanhoop, maar het slotakkoord was voor de sterk spelende Grant met de mooiste treffer van de avond: 1-5.