DEN HAAG - De vrouwen van Ajax hebben de koppositie van FC Twente niet opnieuw kunnen overnemen. Op bezoek bij ADO Den Haag bleef de ploeg van trainer Danny Schenkel steken op 1-1.

De thuisploeg van Sjaak Polak is als eerste gevaarlijk als keepster Regina van Eijk een inzet van Kirsten van de Westeringh maar net tot corner kan verwerken. Daarna heeft Ajax het betere van het spel maar keepster Lorshyd kan de pogingen van Noordam en Pelova keren en ziet Chasity Grant naast schieten. Op slag van rust doet Van de Westeringh wat haar in de eerste minuten niet lukte. Met wat geluk rolt de bal het doel in: 1-0.

Na de rust is het vooral Ajax dat de druk opvoert op jacht naar de gelijkmaker. Lorsheyd weet weer een paar keer te redden onder meer op een poging van Hoekstra, maar moet acht minuten voor tijd alsnog capituleren bij een inzet van Grant: 1-1. Zelfs negen minuten blessuretijd kan vervolgens niet zorgen voor de winst voor één van beide ploegen.

Door het gelijke spel blijft Ajax op één punt achterstand van koploper FC Twente staan. ADO Den Haag staat nog altijd vijfde.