AMSTERDAM - Een prima spelend Ajax heeft zondagmiddag met speels gemak ADO Den Haag verslagen. De ploeg van trainer Erik ten Hag won de wedstrijd met 5-1 en kon na afloop kijken hoe PSV onderuit ging bij Feyenoord waardoor de achterstand op de koploper nog maar twee punten is.

Ajax speelde frivool en scoorde in de eerste helft drie keer, maar dat hadden er net zo goed zes kunnen zijn gezien het aantal kansen. David Neres opende de score met een vlammend schot en even later was het Tagliafico die de 2-0 binnen kopte. Uit een prachtige vrije trap maakte Aaron Meijers de aansluitingstreffer, maar nog voor de rust was het Mathijs de Ligt die de marge weer op twee bracht.

Direct na de pauze werd de wedstrijd definitief beslist door Donny van de Beek. Ajax kon daarna wat gas terug nemen en Ten Hag bracht enkele wissels in waaronder Daley Sinkgraven die na lang blessureleed zijn rentree maakte. Een andere invaller, Kasper Dolberg, bepaalde vervolgens de eindstand op 5-1.

Ajax - ADO Den Haag 5-1 (3-1)