AMSTERDAM - Ajax heeft overeenstemming bereikt met John Heitinga over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2023. De nieuwe overeenkomst van de trainer van Jong Ajax gaat met terugwerkende kracht in op 1 juli 2022 en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2025.


John Heitinga (Alphen aan den Rijn, 15 november 1983) is sinds de zomer van 2021 hoofdtrainer van het beloftenelftal van Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding bij Ajax en speelde zeven seizoenen in de hoofdmacht, voordat hij via Atlético Madrid, Everton, Fulham en Hertha BSC in 2015 terugkeerde bij in Ajax 1. Na zijn voetbalpensioen in 2016 bekleedde de oud-international verschillende trainersfuncties binnen de jeugdopleiding van Ajax. Hij was in het seizoen 2016/2017 assistent-trainer van Marcel Keizer bij Jong Ajax en leidde tussen 2017 en 2021 het hoogste jeugdteam van Ajax, de huidige O18.

In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer in het betaalde voetbal eindigde Jong Ajax op een zevende plek in de Keuken Kampioen Divisie. Het leverde Heitinga een nominatie op voor de prijs van beste trainer van de Eerste Divisie. Daarnaast zag Heitinga sinds zijn aantreden als hoofdtrainer zestien jeugdspelers hun profdebuut maken in Jong Ajax en maakten vijf spelers uit de selectie van Jong Ajax hun eerste minuten in Ajax 1.

John Heitinga: "Deze verlenging maakt mij trots en bovendien ben ik blij met het vertrouwen dat de club daarmee in mij uitspreekt. Ik sta elke dag met veel plezier voor de groep talenten van Jong Ajax. Samen met mijn staf werken wij dagelijks aan het proces waarbij wij deze jonge voetballers klaarstomen voor het hoogste niveau. De nieuwe verbintenis geeft mij de ruimte om ook mijzelf nog verder te ontwikkelen als trainer bij de club waar het voor mij allemaal begonnen is."

Gerry Hamstra: "We zijn heel blij dat we John langer aan ons hebben kunnen binden. Naast een echte Ajacied is hij een trainer met veel tactisch én menselijk inzicht. We zijn tevreden met de ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft laten zien en hebben er vertrouwen in dat hij ook de komende jaren van grote waarde zal zijn voor de club."