AMSTERDAM - Ajax en Dave Vos hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract. De nieuwe verbintenis van de trainer van Jong Ajax loopt tot en met 30 juni 2025. Zijn oude contract liep tot medio 2023.


Vos (Amstelveen, 24 april 1983) is sinds februari van het afgelopen seizoen trainer van Jong Ajax. Vos werkte eerder al tien jaar als jeugdtrainer in Amsterdam. Hij trainde onder meer Ajax O17 en O18 en was bij Jong Ajax assistent-trainer onder Mitchell van der Gaag. In november 2021 vertrok Vos naar Rangers FC. Bij de Schotse club was hij tot eind 2022 assistent-trainer van Giovanni van Bronckhorst.

Yuri Rose wordt met ingang van het nieuwe seizoen als assistent aan de staf van de beloften toegevoegd. De oud-speler van onder meer De Graafschap, Heracles en FC Volendam was sinds 2021 trainer van Ajax O17. Daarvoor trainde hij drie seizoenen de Zaterdag 1 van Ajax. Voorts heeft Erik Heijblok zijn contract als keeperstrainer bij Jong Ajax verlengd.

Technisch manager Klaas Jan Huntelaar: “Dave heeft het afgelopen half jaar laten zien dat hij de geschikte trainer is voor Jong Ajax. Hij is gedurende de tweede helft van het seizoen ingestapt, heeft samen met de overige stafleden het team op een herkenbare wijze laten voetballen en de spelers verder ontwikkeld. Kortom, we zijn tevreden over de wijze waarop hij het heeft ingevuld en zijn blij dat we het proces verder met hem voort kunnen zetten. Ook is het mooi dat Yuri Rose doorschuift vanuit de jeugd en Erik Heijblok zijn contract heeft verlengd.”