AMSTERDAM - Door met 3-0 te winnen van FC Groningen heeft Ajax behoorlijk wat zelfvertrouwen getankt voor het eerste Champions League duel van komende woensdag. De Amsterdammers waren van quitte af aan de betere ploeg en behaalden een regelmatige overwinning.

Dank zij de 250e treffer van Klaas Jan Huntelaar in competitieverband kwamen de Amsterdammers op voorsprong. Huntelaar die naast zijn 127 treffers in de Eredivisie ook scoorde in de hoogste Spaanse, Italiaanse en Duitse klasse opende de score vanaf de strafschopstip nadat Tagliafico in de rug was gelopen.

Hoewel de gasten ook enkele mogelijkheden kregen bleef Ajax de bovenliggende partij al duurde het tot de 66e minuut voor dat Huntelaar zijn tweede van de avond maakte en daarmee de partij besliste. Na een prachtige assist van Ziyech was het uiteindelijk Tadic die de eindstand op 3-0 bepaalde.

Voor Ajax begint de poulefase van de Champions League komende woensdag om 18.55 uur. In een uitverkochte Johan Cruijff Arena treft men dan AEK Athene.

Ajax - FC Groningen (3-0)
18. Klaas Jan Huntelaar 1-0 (pen.)
66. Klaas Jan Huntelaar 2-0
77. Dusan Tadic 3-0