AMSTERDAM - Ajax is de groepsfase van de Champions League gestart met een overtuigende 3-0 zege op Lille. In de Johan Cruijff Arena kwamen de Fransen er niet aan te pas.

Vanaf het eerste fluitsignaal was de ploeg van trainer Erik ten Hag de bovenliggende partij en nadat in de openingsfase Promes voorlangs heeft geschoten en Ziyech op de paal mikt is het in de 18e minuut raak. Uit een voorzet van Tagliafico is het Promes die binnen kopt. Hoewel niet zo flitsend als in de openingsfase blijft Ajax de betere al mag het keeper Onana danken die op slag van rust Ikoné van het scoren afhoudt.

De tweede helft is vijf minuten op gang als Ajax de score verdubbeld via Alvarez die de pass van Neres op waarde schat en al glijdend de 2-0 binnen schiet. Als Tagliafico dan ook nog raak kopt uit een corner van Ziyech is de wedstrijd feitelijk gespeeld, en speelt men het laatste half uur geconcentreerd uit.

Ajax - Lille 3-0 (1-0)
18. Promes 1-0
50. Alvarez 2-0
62. Tagliafico 3-0

Op 2 oktober gaat Ajax op bezoek bij Valencia dat dinsdagavond met 0-1 wist te winnen bij Chelsea.