ARNHEM - De uitwedstrijd tegen Vitesse is voor Ajax niet zo zwaar geworden als vooraf werd gevreesd. Binnen twintig minuten zat de ploeg van trainer/coach al op rozen na doelpunten van Ziyech, Huntelaar en Tadic waarna Huntelaar in de tweede helft nog een duit in het zakje deed.

Tegen de camera van AT5 vertelde Daley Blind dat alles eruit kwam in deze wedstrijd. 'Ze hadden helemaal niets te vertellen' , aldus Blind die constateerde dat het met het positiespel wel goed zat. Met name Hakim Ziyech had weer een glansrol in de openingsfase door eerst van 25 meter uit te halen en een paar minuten later Klaas Jan Huntelaar in stelling te brengen. De 0-3 kwam op naam van Dusan Tadic na goed voorbereidend werk van David Neres.

Na de zware Europese week in Kiev kon Ajax daarna op het gemak de wedstrijd uitspelen en mocht Huntelaar na een klein uur zelfs de eindstand op 0-4 bepalen.

Vitesse - Ajax 0-4 (0-3)