ROTTERDAM - Op bezoek bij Sparta heeft Ajax een simpele en regelmatige zege geboekt. De Amsterdammers hadden het alleen in de beginfase even moeilijk, maar zaten eigenlijk bij rust al op rozen.

De thuisploeg was in het eerste half uur tweemaal dreigend waarbij de kopbal van Mattheij die door Ziyech van de lijn werd gehaald nog het dichtst bij een doelpunt kwam. Nauwelijks een minuut later wordt Quincy Promes echter goed diep gestuurd door Martinez en scoren de Amsterdammers. Hakim Ziyech die vlak daarvoor nog een vrije trap door keeper Coremans uit de bovenhoek getikt zag worden, scoort vervolgens de 0-2 op aangeven van Tadic.

In de tweede helft speelt Ajax vervolgens de wedstrijd geconcentreerd uit en helemaal nadat scheidsrechter Kamphuis, op advies van de VAR, naar de stip wijst na een handsbal van Abels en Tadic koelbloedig blijft. Nauwelijks twee minuten later maakte Ziyech ook nog eens zijn tweede waarbij de assist opnieuw van Tadic is alvorens Halil Dervisoglu de eindstand op 1-4 bepaalt.

Sparta - Ajax 1-4 (0-2)

25. Promes 0-1
30. Ziyech 0-2
58. Tadic (pen.) 0-3
60. Ziyech 0-4
75. Dervisoglu 1-4