AMSTERDAM - Ajax heeft zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen een simpele zege geboekt. De Amsterdammers wisten met 5-0 te zegevieren.

Hoewel de thuisploeg flitsend startte nadat David Neres al in de eerste minuut op de paal schoot duurde het tot bijna op het half uur dat de ban echt gebroken werd. Donny van de Beek was het eindstation van een fraaie aanval en opende de score. Kort na de rust was de middenvelder zelf aangever op Hakim Ziyech die de 2-0 liet aantekenen.

Nadat Sergino Dest en Quincy Promes hun competitiedebuut hadden gemaakt liep de score in het laatste half uur verder op. Promes mikte gelijk op de paal, maar Dusan Tadic stond op de juiste plek voor de rebound. De aanvoerder werd vervolgens vervangen door Klaas Jan Huntelaar en met twee goals doet die ook nog een duit in het zakje door met een lage schuiver en een kopbal de eindstand op 5-0 te bepalen.

Ajax - FC Emmen 5-0 (1-0)
27. Van de Beek 1-0
47. Ziyech 2-0