MADRID - Ajax heeft op zeer imponerende wijze de kwartfinale van de Champions League bereikt door titelhouder Real Madrid in het eigen Santiago Bernabeu met 1-4 terug te wijzen. Daarmee poetsten de Amsterdammers de 1-2 thuisnederlaag van een paar weken geleden volledig weg.

De Amsterdammers komen in de openingsfase goed weg toen Varane op de lat kopte, maar imponeerden daarna met schitterende voetballende acties en blijkt ook nog eens doelgericht. Twintig minuten na het eerste fluitsignaal staat men immers met 0-2 voor. Hakim Ziyech opende de score op aangeven van Dusan Tadic die even later met een magnifieke actie ook aan de basis staat van de 0-2 van Neres. Vlak voor rust ontsnapt Ajax opnieuw als Bale de paal raakt.

Waar een storm van Madrid-aanvallen wordt verwacht in de tweede helft blijkt Ajax nu ook in het tempo mee te kunnen om na een ruim uur genadeloos toe te slaan. Tadic etaleert nogmaals zijn klasse door de bal in de kruising te plaatsen. De VAR bemoeit zich er lang mee vanwege een vermeende uitbal, maar de goal wordt goed gekeurd. Via een goal van Asensio geloven de Spanjaarden er nog even in, maar die wordt door een wonderbaarlijke mooie vrije trap van Lasse Schöne de grond ingeboord. Real eindigt het duel zelfs met tien man als Nacho in de slotfase nog rood ziet waarna er een vreugdeuitbarsting volgt in het sfeervolle uitvak als de Duitse scheidsrechter Brych voor het laatst fluit.

Real Madrid - Ajax 1-4 (0-2)

7. Ziyech 0-1
18. Neres 0-2
62. Tadic 0-3
70. Asensio 1-3
72. Schöne 1-4