TURIJN - Ajax staat in de halve finale van de Champions League. Dinsdagavond werd Juventus in Turijn met 1-2 verslagen. Halverwege de tweede helft zorgde aanvoerder Mathijs de Ligt voor de winnende goal.

Na Real Madrid moest er dus opnieuw een Europese grootmacht aan geloven tegen de ploeg van trainer Erik ten Hag. In de zestiende wedstrijd van dit Champions League-seizoen was het snelle uitvallen van Mazraoui een tegenvaller nadat Tagliafico reeds geschorst was. Er kwam nog een domper overheen toen Christiano Ronaldo vanuit een corner de 1-0 tegen de touwen kopte. Zes minuten later stond Ajax echter al op gelijke hoogte toen een "mislukt" schot van Hakim Ziyech werd opgepikt door Donny van de Beek. De 1-1 bleek tevens de ruststand.

Na de pauze greep Ajax de Italianen bij de strot en kreeg het een drietal kansen waar telkens Ziyech bij betrokken was. Halverwege de tweede helft had de thuisploeg echter geen antwoord op de ferme kopbal van de Ligt die tussen twee verdedigers in de 1-2 op zijn naam schreef. Juventus moest nu twee goals maken, maar door de ontstane ruimte kregen Neres en Ziyech zelfs de kans om de Italianen nog meer pijn te doen.

Op een sensationele wijze wist Ajax de halve finale te bereiken en dat is voor het eerst sinds 2005 toen PSV onderuit ging tegen AC Milan dat dit een Nederlandse ploeg overkomt. Morgen (woensdag) wordt bekend of Manchester City of Tottenham Hotspur de volgende tegenstander van de Amsterdammers is.

Juventus - Ajax 1-2
28. Ronaldo 1-0
34. Van de Beek 1-1
67. De Ligt 1-2