ROTTERDAM - Met een 0-3 zege op Feyenoord heeft Ajax zich gerevancheerd voor de zware competitienederlaag die het een paar weken geleden in Rotterdam leed en zich tevens geplaatst voor de KNVB-bekerfinale. Hoewel Ajax het zeker in de openingsfase lastig had beslisten doelpunten vlak voor en vlak na rust het duel.

Ajax was belust op wraak na de eerdere 6-2 in Rotterdam, maar kroop in de eerste helft enkele malen door het oog van de naald toen eerst Larsson op de paal schoot en vervolgens De Ligt met een uiterste krachtsinspanning een inzet van Van Persie wist te redden. Diezelfde De Ligt opende de score op slag van rust toen hij hard raak kopte op een mooi aangesneden corner van Ziyech.

Direct na rust leek de wedstrijd beslist toen Tagliafico een afgeslagen hoekschop op zijn schoen nam en de 0-2 binnen schoot waarna Van de Beek de wedstrijd halverwege de tweede helft definitief in het slot gooide.

Morgen (donderdag) weet Ajax tegen wie men op 5 mei in de finale staat als Willem II en AZ elkaar treffen in Tilburg.