GROESBEEK – De vrouwen van Ajax hebben de reguliere competitie uitstekend afgesloten. In Groesbeek boekte het een ruime zege. Na een 0-1 ruststand liepen de Amsterdammers in de tweede helft uit, 0-4.

In Groesbeek beleefde Ajax een droomstart. Al na vier minuten bracht Eshly Bakker met een rake vrije trap de gasten op voorsprong. Het bleek ook de ruststand. Toch had de score in het eerste bedrijf hoger kunnen zijn. Zo viel een voorzet over alles en iedereen heen en eindigde op de paal. De druk werd voor de pauze opgevoerd, maar verder dan 0-1 kwam het niet.

De 0-2 die na 67 minuten viel was een bevrijdende voor Ajax. Linda Bakker zorgde met een afstandsschot voor een verdubbeling van de score. Het was het begin van een sterke laatste fase. Zo was het Marjolein Van den Bighelaar die van buiten de zestien doel trof en Bakker tekende tien minuten voor tijd voor de 0-4. Het haalde de laatste spanning uit de wedstrijd. In de laatste minuut leek ook de vijfde treffer te worden gemaakt, maar de penalty van Ellen Jansen werd gekeerd.

Achilles’29 – Ajax 0-4 (0-1)
5. 0-1 Eshly Bakker
68. 0-2 Linda Bakker
72. 0-3 Marjolein Van den Bighelaar
80. 0-4 Eshly Bakker