DORTMUND - Ajax is na vier wedstrijden al zeker van een plaats in de achtste finales van de Champions League. Het won woensdagavond voor de tweede keer van Borussia Dortmund, dat lang met tien man speelde.

Na een sterk begin van de Duitsers, vorige maand in de Johan Cruijff Arena nog overklast (4-0), en gemiste kansen voor Hummels en Bellingham, kwam Ajax beter in de wesdtrijd. Dit leverde doelpogingen op van Haller, Berghuis en Gravenberch. Na een half uur incasseerde Mats Hummels een discutabele rode kaart na onbesuisd inkomen op Antony. Toch kwam Dortmund met tien man op voorsprong want na een lichte overtreding van Mazraoui ging de bal op de stip en scoorde aanvoerder Marco Reus. Ajax kan die achterstand voor rust niet ongedaan maken ondanks kansen voor Martinez en Berghuis.

Naarmate de tweede helft vorderde, voerde Ajax steeds meer de druk op tegen de tien van Dortmund. Tadic en Haller bogen de achterstand uiteindelijk om. De Ajax-aanvoerder liep de bal bij de tweede paal binnen en Haller kopte raak, beiden uit een voorzet van rechts van Antony, die vervolgens ook nog eens de assist gaf bij de 1-3 van Klaassen.