AMSTERDAM - Alle ophef rond de kwestie Marc Overmans en grensoverschrijdend gedrag hebben vooralsnog geen invloed op de prestaties van Ajax dat voor de tweede keer binnen een week met 5-0 wist te winnen. Sebastièn Haller scoorde een hattrick.


De ploeg van Erik ten Hag heeft in de Johan Cruijff Arena geen kind gehad aan FC Twente. Een paar dagen na de ruime bekerzege op Vitesse werden de Tukkers in een weinig opwindend duel met ruime cijfers verslagen. Ajax begon voorzichtig en wilde een herhaling van vorig seizoen (1-2) vermijden. Even leek eenzelfde scenario in de maak toen Van Wolfswinkel op de lat kopte. Ajax schrok wakker en nam via Davy Klaassen de leiding.

De koploper van de Eredivisie besliste het duel meteen na rust. FC Twente-keeper Lars Unnerstall was niet klemvast en in de rebound was Sebastièn Haller er als de kippen bij. Unnerstall herstelde zich daarna door een penalty van Tadic te keren, maar toch liep de score nog verder op. Aanvoerder Robin Pröpper hielp een handje met een eigen treffer en Haller wist met nog twee treffers een hattrick achter zijn naam te zetten: 5-0.