BRIGHTON - Naast de miserabele prestaties in de vaderlandse competitie wil het ook in de Europa Laugue nog niet echt vlotten voor Ajax. Bij het debuut van Hedwiges Maduro als interim-trainer werd er met 2-0 van Brighton verloren. Na de eerdere gelijke spelen tegen Olympique Marseille en AEK Athene staan de Amsterdammers met twee punten nu laatste in de poule.


Ajax wist zich in het eerste duel na het ontslag van Steijn niet op te richten. Men speelde veel korter op elkaar, maar gaf toch kansen weg. Millner schoot te slap in na een mistrap van Forbs en Ramaj keerde een inzet van Pedro. Die sloeg vlak voor rust in de rebound, na opnieuw eeb redding van Ramaj, alsnog toe.

Aanvallend bleken de Amsterdammers wederom machteloos. Na rust toen men eenmaal naar voren ging lag het open en daar wist Fati wel raad mee: 2-0. Ajax schroefde het tempo wel even op, maar veel soelaas bood dit niet. Berghuis raakte nog de paal, maar daarmee was ook alles wel gezegd. Brighton hield de controle en speelde het duel vervolgens simpel uit.

Op 9 november speelt Ajax thuis tegen Brighton en is winst noodzakelijk om kans op Europese overwintering te houden. In deze zware tijden wacht komende zondag ook nog eens het uitduel bij koploper PSV.