AMSTERDAM - Ajax blijft alleen aan kop van de Eredivisie na een nipte overwinning op PSV. Quincy Promes maakte de enige goal in een matige topper waarin trainer Erik ten Hag moest toezien hoe zijn ziekenboeg verder groeide.

Vanaf de eerste minuut zette Ajax de Eindhovenaren onder druk en de eerste kans liet niet lang op zich wachten. In de zevende minuut schoot Quincy Promes op doel na een knappe voorzet van Eiting. Een knappe redding van PSV-doelman Lars Ünnerstall voorkwam een doelpunt. Het was wachten op een treffer en die kwam er na een ruim half uur. Ünnerstall trapte de bal verkeerd uit waarna Donny van de Beek de bal kon onderscheppen. Na een lange opmars werd deze gestuit door Nick Viergever, maar de bal kwam voor de voeten van de vrijstaande Promes: 1-0.

Nadat in de eerste helft Joël Veltman al had verlaten moesten na de rust Quincy Promes en Ryan Babel afhaken met blessures. Kansen waren er nauwelijks al was er nog even opwinding bij een overtreding van Boscagli op Sergino Dest, maar na overleg met de VAR besloot scheidsrechter Björn Kuipers geen strafschop toe te kennen. Door de overwinning staat Ajax weer los op de eerste plek van de eredivisie. De Amsterdammers hebben nu vijftig punten, drie meer dan nummer twee AZ.