AMSTERDAM - Ajax had het zaterdagavond tegen Heerenveen één helft lastig met de snelle counters van de tegenstander, maar stond door goals van Dusan Tadic en Nico Tagliafico bij rust met 2-1 voor. Na de pauze kwam Heerenveen niet meer voor in het hoofdstuk en liep Ajax uit naar 4-1 dankzij doelpunten van Perr Schuurs en Tagliafico.

Ajax had veel balbezit, maar de ploeg had de grootste moeite met de snelle uitbraken van Heerenveen. Vooral Mitchell van Bergen was een plaag voor de Amsterdammers. De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Een vrije trap van Klaas-Jan Huntelaar belandde via de rug van Dusan Tadic in het doel.

Ajax kreeg nog een paar kansen via onder andere Promes en Álvarez, maar in de 22e minuut maakte Daley Blind een inschattingsfout waardoor Van Bergen voor kon geven op Jens Odgaard, die de bal binnen kon tikken. Even later werd een tweede goal van Odgaard afgekeurd op advies van de VAR die een overtreding had geconstateerd. In de extra tijd van de eerste helft kopt Nico Tagliafico een hoekschop van Quincy Promes snoeihard achter keeper Werner Hahn. De 2-1 was tevens de ruststand.

In de tweede helft was Ajax heer en meester. Zeven minuten na de rust zorgde Perr Schuurs voor de 3-1. De centrale verdediger kon de bal van dichtbij raak schieten op aangeven Tadic. Na een klein uur spelen scoorde Tagliafico een prachtige goal uit een voorzet van Hakim Ziyech. Zijn tweede van de avond betekende de 4-1 en tevens de eindstand.