AMSTERDAM - Ajax heeft op het nippertje Vitesse weten te verslaan nadat men bijna de gehele tweede helft met tien man speelde. In de Johan Cruijff Arena zag Edson Alvarez kort voor rust direct rood op aangeven van de VAR. Uiteindelijk was het Antony die toch voor de winnende treffer wist te zorgen.

In een open eerste helft met kansen over en weer kwam Ajax halverwege de eerste helft op voorsprong via Quincy Promes na goed voorbereidend werk van Mazraoui. Met nog een minuut op de klok in de eerste helft ging Alvarez de fout in door op het been van een tegenstander te gaan staan en krijgt na advies van de VAR rood.

Met tien man heeft Ajax het in de tweede helft een stuk lastiger zeker nadat Richedly Bazoer na elf minuten raak schiet: 1-1.Toch toont Ajax karakter en twintig minuten voor tijd is het Kudus die Antony vind en de Braziliaan mikt raak in de verre hoek. Dat karakter heeft Ajax vervolgens ook nodig om in de slotfase, met liefst zes minuten blessuretijd, op de been te blijven, maar men weet daar in te slagen: 2-1.