AMSTERDAM - Ajax heeft de Noord-Hollandse derby tegen AZ met ruime cijfers gewonnen. De 5-0 einduitslag was uiteindelijk zelfs nog een zwakke afspiegeling van het werkelijke krachtsverschil. Na een 1-0 ruststand zakte de Alkmaarse formatie in de tweede helft volledig door het ijs en daar profiteerden de Amsterdammers gretig van.

De wedstrijd was nog geen drie minuten oud toen Donny van de Beek op aangeven van Dusan Tadic de wedstrijd opende. Wonder boven wonder bleef deze stand tot de rust staan want de thuisploeg kreeg kans op kans onder meer via Tagliafico, Dolberg en Tadic. AZ stelde daar slechts twee schoten van Vejinovic en Ouwejan tegenover.

De openingsfase van de tweede helft leek identiek aan de eerste want opnieuw duurde het geen drie minuten alvorens Ajax scoorde met ditmaal Dolberg als afmaker nadat keepr Bizot een bal niet kon klemmen. AZ werd vervolgens van het kastje naar de muur gestuurd en de thuisploeg kwam op 3-0 door een schot van Daley Blind die door Ricardo van Rhijn van richting werd veranderd. De afgang voor de Alkmaarders werd compleet door goals van Ziyech en Tadic.

AJAX - AZ 5-0 (1-0)
3. Van de Beek 1-0
48. Dolberg 2-0