AMSTERDAM - Ajax heeft in de eigen Johan Cruijff Arena een moeizame overwinning geboekt. RKC Waalwijk bood uitstekend tegenstand, maar diep in de tweede helft werd het 3-2.

Michiel Kramer vuurde namens de Brabanders met een kopbal een waarschuwingspijl af, maar bij rust leek er al niets meer aan de hand voor Ajax. Sebastièn Haller zorgde met een intikker en een prima volley voor een 2-0 ruststand.

De kansen bleven komen en de thuisploeg deed zelfs een beetje aan galleryplay. Achterin was Ajax iets minder sprankelend en Kramer en Van der Venne profiteerden in de counter, beide keren opgezet door Odgaard en zo was het plots 2-2. In de slotfase was de Amsterdamse druk te groot. Dat leidde uiteindelijk tot een strafschop, die aanvoerder Dusan Tadic benutte.