AMSTERDAM - De vrouwen van Ajax gaan de winterstop in als koploper van de Eredivisie. Het laatste duel van 2020, tegen hekkensluiter VV Alkmaar, werd met nipt verschil gewonnen door de Amsterdammers die daarover zeker niet mochten klagen aangezien de gasten de beste kansen van de wedstrijd kregen.


Waar VV Alkmaar enkele weken geleden tegen PSV nauwelijks de verdedigende stellingen verliet speelde men ook tegen Ajax op defensieve zekerheid. In tegenstelling tot toen kwamen de Alkmaarders er echter nu wel gevaarlijk uit en kregen voldoende mogelijkheden. Emmeke Henschen was binnen vijf minuten al gevaarlijk en de Alkmaarse aanvoerster Chimera Ripa was een voortdurende plaag voor de thuisploeg. Ajax kreeg zelf via Eshly Bakker de grootste kans, maar deze werd gekeerd door keepster Henriikka Makela waardoor men met 0-0 ging rusten.

De tweede helft was nauwelijks op gang toen een forse botsing tussen eshly Bakker en Robin Beemsterboer het spel onderbrak. Beide speelsters moesten geblesseerd naar de kant. Invalster Quinty Sabajo wist na een klein uur spelen vervolgens de enige treffer te maken nadat ze de bal gelukkig ontving via tegenstander Anna Ruiter. VV Alkmaar wilde echter niet opgeven en was nog een aantal malen dicht bij de gelijkmaker via Ripa en invalster Samya Hassani. Bij een poging van laatstgenoemde moest keepster Lize Kop zich nog tot het uiterste strekken om de bal over de lat te tikken en zo de drie punten voor Ajax te redden: 1-0.