AMSTERDAM - Hoewel men sinds vorige week is uitgeschakeld voor de titel hebben de Ajax-vrouwen zich in eigen huis toch van hun beste kant laten zien door titelkandidaat PSV met 3-2 te kloppen. Ajax houdt daardoor zicht op een plaatsje in de Champions League en hielp tegelijkertijd FC Twente dat door een 1-0 zege op ADO Den Haag landskampioen werd.


De ploeg van Danny Schenkel speelde op De Toekomst een prima wedstrijd en nam al snel het heft in handen. Nadat Soraya Verhoeve in de openingsfase de lat al had geraakt wist Eshly Bakker de score te openen na een inschattingsfout van Mandy van den Berg. De 1-0 was tevens de ruststand.

Kort na de rust maakte PSV gelijk via de topscorer van de Eredivisie, Joëlle Smits, maar de Amsterdammers herstelden zich snel en namen via Lisa Doorn een hernieuwde voorsprong. Het duel werd vervolgens definitief beslist door een goal van invalster Nikita Tromp en daar kon ook een late treffer van Kyah Simon niets aan veranderen.

Als kampioen FC Twente volgende week zondag op de laatste speeldag bij PSV weet te winnen en Ajax zegeviert zelf bij ADO Den Haag bestaat de kans dat de Amsterdammers PSV op doelsaldo voorbij gaat.