HEERENVEEN - Ajax speelt op 18 april tegen Vitesse in de finale van de KNVB-Beker. De ploeg van trainer/coach Erik ten Hag won woensdagavond met overtuigende cijfers in de halve finale van SC Heerenveen (0-3).


In het Abe Lenstra Stadion opende Davy Klaassen na pakweg twintig minuten de score uit een voorzet van Antony nadat Sebastién Haler daarvoor al een goede kans had gemist. Antony krijgt zelf ook nog een goede mogelijkheid, maar krult de bal net langs de verkeerde kant van het Heerenveense doel. De thuisploeg van trainer Johnny Jansen kan er aanvallend weinig tegenover stellen.

Zonder Blind en Klaassen, die beiden met een blessure uitvallen, weet Ajax na ruim een uur de marge te vergroten. Pawel Bochniewicz maakte een overtreding op Mohammed Kudus waarna DusanTtadic koelbloedig blijkt vanaf elf meter. Kort hierna verzuimt Mitchel van Bergen als hij op keeper Stekelenburg stuit. Ajax gooit vervolgens de wedstrijd in het slot als David Neres, randje buitenspel, de eindstand op 0-3 bepaalt.

SC Heerenveen - Ajax 0-3 (0-1)
19. Davy Klaassen 0-1
63. Dusan Tadic (pen.) 0-2
77. David Neres 0-3