AMSTERDAM - De Ajax-vrouwen hebben zondag voor het eerst in de clubgeschiedenis de Eredivisie Cup veroverd. De Amsterdammers wonnen in de beslissende finale met 3-2 van titelverdediger FC Twente.

Ajax leek aanvankelijk een eenvoudige middag tegemoet te gaan op De Toekomst. Reeds na een half uur stond men al op een comfortabele 2-0-voorsprong door doelpunten van Nikita Tromp en Marjolijn van den Bighelaar.

FC Twente toonde veerkracht en kwam nog voor rust op gelijke hoogte dankzij treffers van Fenna Kalma en Sisca Folkertsma. Ajax trok in de tweede helft alsnog aan het langste eind door een snelle goal van opnieuw Van den Bighelaar. Kansen waren er daarna over en weer, maar gescoord werd er niet meer.

De Eredivisie Cup is in het leven geroepen om de acht clubs uit de Eredivisie meer wedstrijden op niveau te laten spelen naast de competitie en KNVB-bekerwedstrijden.

Vanwege interlandverplichtingen liggen de wedstrijden nu even stil. Over twee weken, op 17 en 18 april volgen dan de halve finales van de KNVB-beker. FC Twente ontvangt dan ADO Den Haag terwijl Ajax op bezoek gaat bij PSV. De vier genoemde teams beginnen een week later aan de play-offs om het Nederlands kampioenschap