ZWOLLE - Ajax heeft zaterdagavond de wedstrijd bij PEC Zwolle met 1-4 gewonnen. Behalve het feit dat de ploeg slordig speelde en de wedstrijd wellicht in nog hogere cijfers had kunnen uitdrukken zal trainer Erik ten Hag vooral zorgen hebben over de blessures van Donny van de Beek en Andre Onana die beiden in de eerste helft uit vielen.

Op het moment dat beide spelers het veld verlieten had Ajax al een 0-2 voorsprong genomen. Klaas Jan Huntelaar opende de score met alweer zijn achtste van het seizoen. Frenk die Jong verdubbelde die score na een mooie actie en goed doorzetten van Van de Beek wat tevens zijn laatste actie was. Nadat even later ook keeper Onana was uitgevallen kwam PEC Zwolle nog voor de rust terug toen Schøne in zijn eigen doel kopte.

Schøne maakte dit na rust goed met de derde Ajax treffer en in de slotfase mocht ook Dusan Tadic nog een goaltje meepikken.

PEC Zwolle - Ajax 1-4 (1-2)
22. Huntelaar 0-1
32. De Jong 0-2
44. Schøne (e.d.) 1-2
69. Schøne 1-3