LILLE - Ajax heeft donderdagavond de uitwedstrijd bij Lille in de slotfase weten te winnen. Een volkomen terechte zege voor de ploeg van Erik ten Hag dat grote delen van de wedstrijd een overwicht had, maar dat lange tijd niet in wist doelpunten uit te drukken. In de slotminuten wisten Tadic en Brobbey de Amsterdammers toch een zege te bezorgen.

De Amsterdammers hadden in de eerste helft pakweg 70 procent balbezit, maar de kansen bleven daarentegen schaars. In de openingsfase was de beste kans voor Botman die stuitte op keeper Maignan.

Ook na de rust kwam Ajax sterk uit de kleedkamer en komen nu ook steeds dichter in de buurt van het Franse doel. De beste kansen zijn hierbij voor Blind die hoog over schiet en Neres die de onderkant van de lat raakt. Koud is dan ook de douche als een te slappe terugspeelbal van Tagliafico door Weah wordt afgemaakt. Geheel tegen de verhouding staat Ajax achter, maar men zit niet bij de pakken neer en zoekt opnieuw de aanval. Als Tagliafico vlak voor tijd wordt gevloerd gaat de bal op de stip en schiet Tadic feilloos binnen, en binnen mum van tijd krijgt men zelfs waar het recht op heeft als Brobbey de 1-2 maakt.

De return is volgende week donderdag 25 februari in de Johan Cruijff Arena (18.55 uur)