LIVERPOOL - Ajax heeft in zijn tweede groepsduel in de Champions League een 2-1 nederlaag geleden bij Liverpool. De Amsterdammers stonden bijna het hele duel zwaar onder druk, hielden nog lang stand, maar zagen Matip vlak voor tijd toch de winnende binnen koppen.


Liverpool won dit seizoen maar twee van de zes competitiewedstrijden en werd vorige week nog afgedroogd door Napoli. De ploeg leek op voorhand dus kwetsbaar maar daar was niet veel van te merken. Liverpool zocht direct de aanval en Ajax kwam er niet aan te pas.Na ruim een kwartier liep Salah weg bij Blind en opende de score..Jota en met name Diaz waren daarna dicht bij een tweede Engelse treffer. Na een klein half uur kwam Ajax uit het niets op gelijke hoogte toen Kudus met een weergaloze knal de kruising vond. Liverpool ging meteen op jacht naar de 2-1, maar zowel Van Dijk als Alexander- Arnold vonden Pasveer op hun weg.

Ook na rust bepaalde de thuisploeg het spel. Ajax kwam amper aan aanvallen toe en beperkte zich tot tegenhouden, al werd Liverpool wel minder gevaarlijk. Bij Liverpool leken gaandeweg de tweede helft de krachten weg te vloeien.Ajax kwam er een aantal keer uit en dat leverde een enorme kans voor Blind op die voorlangs kopte .Liverpool zette in de slotfase nog eens aan. Núnez schoot voorlangs, maar Matip kopte wel raak.