AMSTERDAM - Ajax speelt zondag de topper in de Eredivisie in Eindhoven tegen PSV, dat met één punt meer dan Ajax de koploper is in de Eredivisie. Voor de ploeg van Erik ten Hag is het treffen met PSV de uitgerekende mogelijkheid om een klap uit te delen aan de concurrent en om de koppositie in handen te nemen.

Ajax won donderdagavond voor de KNVB Beker met 9-0 van de amateurs van Excelsior Maassluis. In dat duel hield trainer Ten Hag de meeste basisspelers aan de kant en stuurde hij de wisselspelers en aanstormende talenten het veld op. Thuisploeg PSV speelde donderdagavond ook al thuis. Telstar werd met 2-1 aan de kant geschoven.

Zowel Ajax als PSV missen spelers vanwege de Afrika Cup. Ajax kan geen gebruik maken van André Onana en Sébastien Haller, terwijl PSV niet over Ibrahim Sangaré kan beschikken. De vorige twee duels tussen Ajax en PSV eindigden in opmerkelijke cijfers. PSV won in augustus met 0-4 van Ajax voor de Johan Cruijff Schaal, terwijl Ajax in oktober met 5-0 van PSV won voor de competitie.

SportyTrader, een expert in sport weddenschappen, zoals weddenschappen op Eredivisie wedstrijden, zet uiteen dat Ajax liefst zes competitieduels ongeslagen is tegen PSV. Op de sport voorspellingen pagina van SportyTrader vind je meer details over Ajax-PSV, en prognoses en wedden tips voor allerlei andere sportwedstrijden: https://www.sportytrader.nl/voorspellingen-tips/