AMSTERDAM - Ajax heeft overeenstemming bereikt met Juventus FC en Mohamed Ihattaren. De 19-jarige speler, die op meerdere posities inzetbaar is, wordt per direct gehuurd van de Italiaanse club waar hij onder contract staat. De huur kent een looptijd van bijna een jaar, tot en met 31 december 2022. In de overeenkomst is een optie tot koop opgenomen.


Ihattaren (Utrecht, 12 februari 2002) doorliep de jeugdopleiding van PSV, voordat hij in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Juventus. De Italiaanse club verhuurde hem direct aan Serie A-club Sampdoria, waar de linkspoot niet in actie kwam. Ihattaren sluit na zijn overgang aan bij de selectie van Jong Ajax.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Mo Ihattaren is nog maar 19 jaar en geldt als een van de grootste talenten van ons land. Alleen heeft hij door omstandigheden al erg lang geen wedstrijden gespeeld. Bij ons gaat hij bij Jong Ajax verder werken aan zijn fitheid. Daar kan hij vervolgens laten zien dat hij nog altijd de goede speler is die we kennen. Ik ben erg benieuwd. Wij bieden hem deze kans en wij gaan hem helpen, maar het begint natuurlijk bij hemzelf en dat weet hij.”