AMSTERDAM - Ajax heeft overeenstemming bereikt met RB Leipzig en Brian Brobbey. De spits wordt gehuurd van de Duitse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huur kent een looptijd van een half seizoen, tot en met 30 juni 2022.

Brobbey (Amsterdam, 1 februari 2002) doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax en vertrok afgelopen zomer transfervrij naar de Bundesliga. Op 31 oktober 2020 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tijdens de wedstrijd Ajax – Fortuna Sittard (5-2). Tot aan zijn vertrek kwam hij 19 keer in actie voor Ajax 1 en scoorde 6 keer.

Daarnaast kwam de 19-jarige aanvaller afgelopen seizoenen vaak voor Jong Ajax uit. Hij speelde 29 wedstrijden voor de beloften en scoorde daarin 16 keer. Als jeugdinternational van Oranje O17 werd hij in 2018 en 2019 Europees kampioen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: “Brian kent de club en weet wat hier van hem gevraagd wordt. Voor ons was het van belang dat er een extra aanvaller kwam die direct inzetbaar zou zijn en dat is hij. We spelen nog op drie fronten en we zullen elke speler hard nodig hebben.”