AMSTERDAM - De spanning in de Eredivisie is nog altijd om te snijden nadat Ajax woensdagavond in een moeizaam duel met 2-1 wist te winnen van PEC Zwolle. Hierdoor is de achterstand van Ajax op koploper PSV nog maar twee punten.

In het duel dat door de KNVB werd uitgesteld vanwege de Europese verplichtingen van de Amsterdammers leek er in feite niets aan de hand voor de thuisploeg. Ajax speelde niet geweldig, maar PEC Zwolle kwam er ook niet aan te pas. De in vorm zijnde Dusan Tadic bracht Ajax op voorsprong na een assist van Labyad.

De tweede helft verliep een stuk moeizamer en tien minuten voor tijd werd het gelijk toen Van Crooy ineens opdook voor Onana, Ajax leek op weg naar puntenverlies, maar uit een fraaie voorzet van debutant Noa Lang kopte Daley Blind alsnog de 2-1 tegen de touwen.

Ajax - PEC Zwolle 2-1 (1-0)