UTRECHT - Een dag nadat PSV zich tot winterkampioen kroon de met een 3-1 zege op PSV heeft Ajax de achtervolging vast weten te houden door zelf met 1-3 te winnen bij FC Utrecht.

De Amsterdammers sloten daarmee het voetbaljaar 2018 zeer positief af want de ploeg van trainer Erik ten Hag speelde in Utrecht een prima wedstrijd. Met name in de eerste helft was men oppermachtig al kwam dat slechts tot uiting in één doelpunt waar dat er wellicht drie of vier hadden kunnen zijn. na een klein kwartier was er een vloeiende combinatie tussen Blind en Dolberg waarbij laatstgenoemde uiterst koelbloedig bleef.

Een kwartier na de rust werd die score vanaf elf meter verdubbeld door Dusan Tadic al had scheidsrechter Higler in samenspraak met de VAR lang werk om die penalty toe te kennen. Hierna werd de wedstrijd even gestaakt door Higler vanwege het feit dat Ajax-keeper Onana met vuurwerk bekogeld werd. De spanning keerde terug toen Nick Venema een voorzet van Klaiber tot doelpunt wist te promoveren met een bloedstollende eindfase tot gevolg. Frenkie de Jong maakte in blessuretijd echter aan alle onzekerheid een eind.

FC Utrecht - Ajax 1-3 (0-1)
14. Dolberg 0-1
60. Tadic (pen.) 0-2
74. Venema 1-2
90. De Jong 1-3