AMSTERDAM - Voor Ajax begint de tweede helft van het seizoen aankomende zondag in Utrecht, waar in Stadion de Galgenwaard wordt gespeeld tegen FC Utrecht. Ajax zal uit zijn op revanche tegen de Domstedelingen, maar treedt aan zonder topscorer Sébastien Haller.

Na een enigszins chaotisch verlopen voorbereiding op de tweede seizoenshelft, waarbij het trainingskamp in Portugal vroegtijdig werd afgeblazen als gevolg van een aantal positieve corona gevallen, zal Ajax zondagmiddag het Eredivisie seizoen goed willen hervatten.

In het eerste duel van dit seizoen tegen FC Utrecht, werd Ajax verrast in de eigen ArenA (0-1). Erik ten Hag heeft in het duel met zijn oude club niet de beschikking over topscorer Sébastien Haller, die met Ivoorkust op de Afrika Cup aanwezig is. Brian Brobbey werd in de winter teruggehaald op huurbasis van RB Leipzig om de technische staf van Ajax van voldoende aanvallende mogelijkheden te blijven voorzien.

Zowel de bookmakers als de voetbalexperts van soswedden die wekelijks eredivisie wedtips en andere voetbalvoorspellingen publiceren, denken niet dat Ajax zich voor de tweede keer dit seizoen door FC Utrecht laat verrassen. Ajax zou immers over meer kwaliteit dan FC Utrecht moeten beschikken en zal in het spoor willen blijven van koploper PSV, dat uit speelt tegen FC Groningen.