BERGAMO - Ajax staat na twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League op één punt. Op bezoek bij Atalanta Bergamo gaf de ploeg van trainer Erik ten Hag een 0-2 voorsprong uit handen om met 2-2 gelijk te spelen.

Via een penalty was het Tadic die de Amsterdammers op voorsprong schoot (0-1). De Serviër mocht aanleggen van elf meter, na een lompe tackle van Robin Gosens op Lassina Traoré Daar bleef het niet bij voor de ploeg van Ten Hag, want vijf minuten later werd het ook direct 0-2. David Neres bereidde voor en na een fout van Sportiello wist Traoré de voorsprong voor de bezoekers te verdubbelen.

Binnen een kwartier voetbal in de tweede helft hadden de Italianen onder leiding van spits Zapata de opgelopen schade weer helemaal hersteld. De Colombiaan kopte eerst de aansluitingstreffer binnen na een voorzet van Goméz en kort daarna was ook de 2-2 een feit. Zapata liep weg uit de rug van Daley Blind en schoot hard binnen. Via Antony kreeg Ajax alsnog kansen op de zege, maar Sportiello wist te reen.

Atalanta Bergamo - Ajax 2-2 (0-2)
30. Tadic (pen.) 0-1
38. Traoré 0-2
54. Zapata 1-2
60. Zapata 2-2