HEERENVEEN - Koploper Ajax heeft met enig fortuin de uitwedstrijd bij SC Heerenveen in winst weten om te zetten. De Friezen kregen een aantal behoorlijke kansen om Ajax pijn te doen die zelf de winst pakten na een interceptie van de VAR waarbij een goal van Haller eerst werd afgekeurd, maar later alsnog werd toegekend.

In het eerste half uur was het initiatief duidelijk aan de thuisploeg. Zo kreeg Henk Veerman al vroeg een kans, maar eindigt zijn stiftje in het zijnet. Na een klein half uur is het wel raak als Mitchell van Bergen zich van Alvarez ontdoet en de bal knap in de verre hoek mikt. Ajax schrikt wakker en nadat eerst een poging van Dusan Tadic van de lijn wordt gehaald komt men op gelijke hoogte als Van Hecke hands maakt. Vanaf elf meter weet Tadic keeper Mulder wel te verschalken.

Ook na de rust komt Ajax goed weg met dank aan keeper Kjell Scherpen die zich voor Van Bergen gooit die met een geniale pass is weggestuurd door Joey Veerman. Even later komt Ajax op voorsprong als Martinez van buiten de zestien schiet en Haller zijn voet tegen de bal zet. In eerste instantie lijken zowel Klaassen als Haller buitenspel te staan, maar dit wordt terug gedraaid door de VAR. Heerenveen weigert op te geven en gooit er nog een slotoffensief uit, maar daarin kunnen zelfs zeven minuten blessuretijd niet helpen: 1-2.