AMSTERDAM - Na de plichtmatige 4-0 overwinning van donderdagavond op de amateurs van Barendrecht in de tweede ronde van de KNVB Beker, krijgt Ajax te maken met een tegenstander van een ander formaat: Feyenoord. De eerste Klassieker van dit jaar wordt afgewerkt in de Kuip in Rotterdam.

Feyenoord bewees zich donderdag een uiterst slechte dienst in de bekerwedstrijd tegen FC Twente. Ondanks een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Cyriel Dessers, verloren de Rotterdammers met 2-1 na verlenging. In de competitie staan Feyenoord en Ajax op hetzelfde puntenaantal van 36, al heeft Ajax een veel beter doelsaldo. De rivalen zullen willen winnen om in het spoor te blijven van koploper PSV, dat de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk speelt.

Ondanks de gelijke stand in de Eredivisie, achten de online goksites voor wedden op voetbal de kans groot dat de elf van Erik ten Hag gaan winnen van de elf van Arne Slot. Zo staat de quotering bij het Nederlandse BetCity momenteel op 1.77 voor een overwinning van Ajax, terwijl diezelfde notering voor de thuisploeg Feyenoord op liefst 4.20 staat. Op diverse voetbal wedden goksites kunnen nieuwe wedders een bookmaker bonus claimen. De Bet365 bonus wordt door sportweddenschappen expert Sportytrader nu als beste bonus voor wedden op voetbal gezien.