AMSTERDAM - Ajax en Sevilla FC hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Quincy Promes. De 38-voudig international tekent een contract dat op 1 juli 2019 ingaat en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2024. Ajax betaalt een transfersom van EUR 15,7 miljoen aan Sevilla, dit bedrag kan middels variabelen oplopen tot maximaal EUR 17,2 miljoen.

Promes (Amsterdam, 4 januari 1992) speelde in de jeugdopleiding van Ajax en vertrok in 2008 naar de jeugd van HFC Haarlem. In 2012 maakte de aanvaller zijn debuut in het betaalde voetbal als speler van FC Twente. Daarna speelde hij achtereenvolgens bij Go Ahead Eagles, nogmaals bij FC Twente en het Russische Spartak Moskou, om afgelopen seizoen voor Sevilla uit te komen. Promes stond bij de Spanjaarden nog tot en met medio 2023 onder contract.

Een deel van de A-selectie van Ajax werkt deze week een trainingskamp af in De Lutte. Promes is daar nog niet bij en start, net als een aantal andere internationals, maandag 8 juli bij Ajax met de voorbereiding op het nieuwe seizoen.